Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

10 kipróbált gyümölcsleves, ami elviselhetővé teszi a kánikulát

A nyári kánikulában mindannyian olyan ételekre vágyunk, amelyek egyszerre frissítenek fel és nyújtanak kulináris élvezetet. A gyümölcslevesek tökéletes megoldást kínálnak erre a problémára, hiszen nem csak hűsítőek, hanem tele vannak vitamindús gyümölcsökkel, amelyek energiát adnak a forró napokon. Az alábbiakban 10 olyan kipróbált gyümölcsleves receptet gyűjtöttünk össze, amelyek garantáltan elviselhetőbbé teszik a nyári forróságot. Ezek a levesek nem csak finomak, de rendkívül változatosak is, így mindenki megtalálhatja a kedvencét!
Beküldte: 2024.07.09.

A különböző gyümölcsök és fűszerek kombinációi fantasztikus ízélményt nyújtanak. A fűszeres körte krémleves például az édes körte és az aromás fűszerek találkozásából született, amely egy igazi különlegesség a levesek között. Az izlandi ribizlileves pedig egy egzotikusabb ízvilágot képvisel, ami garantáltan felpezsdíti a napodat.

A klasszikusok kedvelőinek a málnakrémleves és a joghurtos szederkrémleves ideális választás lehet. Ezek a levesek egyszerre édesek és savanykásak, így tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágot kínálnak. A joghurtos gyümölcskrémleves pedig egy igazán sokoldalú fogás, amely bármilyen friss gyümölccsel elkészíthető, így mindig az adott szezon kínálatának megfelelően variálható.

Ha valami igazán különlegesre vágyunk, próbáljuk ki a kókuszos málnakrémlevest vagy a fehérboros sárgabarackkrémlevest. Ezek a levesek nemcsak ízletesek, hanem igazán elegáns megjelenésűek is, így akár vendégek fogadására is ideálisak. Az egyszerű barackleves és a leves piros gyümölcsökből pedig gyors és könnyű megoldást kínál, ha gyorsan szeretnénk valami frissítőt az asztalra varázsolni.

Végül, de nem utolsósorban, a tejszínes sárgabarack krémleves egy igazán krémes és gazdag leves, amely tökéletes lezárása lehet egy nyári étkezésnek. Ezek a levesek nemcsak a kánikula elviselésében segítenek, hanem abban is, hogy egy kis változatosságot vigyünk a mindennapi étrendünkbe.

1. Fűszeres körte krémleves recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 8 nagyobb, érett körte
  2. 1 tk citromlé
  3. 2 ek cukor
  4. nagy csipet só
  5. 1 tk őrölt fahéj
  6. 0,5 kk őrölt szegfűszeg
  7. 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  8. 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
  9. 1 tasak vaníliás cukor

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

2. Izlandi ribizlileves recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 600 g ribizli
  2. 100 g málna
  3. 250 g skyr (vagy görög joghurt)
  4. 150 g cukor
  5. 1 fahéjrúd
  6. 5 db szegfűszeg
  7. 5 db zöld kardamom
  8. 2 citrom hámozott héja
  9. 1 marék mentalevél
  10. 20 g finomliszt
  11. csipet só

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

3. Málnakrémleves recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 50 dkg málna
  2. 8-10 dkg cukor
  3. 1,5 dl rozé
  4. kb 1 dl víz
  5. 2,5 dl tejszín
  6. 2 ek joghurt
  7. fahéj, vanília ízlés szerint

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

4. Joghurtos szederkrémleves recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 50 dkg fekete szeder
  2. 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
  3. 2 dl görög joghurt (375 g)
  4. 2 dl tejszín (30 %-os, nem cukrozott)
  5. cukor vagy cukor helyettesítő ízlés szerint

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

5. Joghurtos gyümölcskrémleves recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
  2. 25 dkg görög joghurt
  3. 2,5 dl tej
  4. 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
  5. porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
  6. vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

6. Kókuszos málnakrémleves recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 300 g málna
  2. 3 dl kókusz tej
  3. 1 db vanília rúd
  4. 2 db vaníliás cukor
  5. 3 csepp rum aroma

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

7. Fehérboros sárgabarackkrémleves recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 10 db nagyobb sárgabarack
  2. 1 ek vaj
  3. 0,5 dl fehérbor
  4. 2 dl víz
  5. 1 csipet só
  6. 2 ek cukor
  7. 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
  8. 1 dl sűrű tejszín
  9. 1 tasak vaníliás cukor

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

8. Egyszerű barackleves recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 1 üveg /1 doboz/ barackbefőtt konzerv
  2. 1 csipet só
  3. 3 ek cukor
  4. 1 tasak vaníliás cukor
  5. 6-7 db szegfűszeg
  6. 0,5 kk őrölt fahéj
  7. 7 dl víz
  8. 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
  9. 2 dl főzőtejszín

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

9. Leves piros gyümölcsökből recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 50 dkg meggy
  2. 20 dkg cseresznye
  3. 15 dkg ribizli
  4. 1 csipet só
  5. 4 ek cukor
  6. 1 csapott tk őrölt fahéj
  7. 5-6 db szegfűszeg
  8. 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  9. 2 dl főzőtejszín (20%-os)

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

10. Tejszínes sárgabarack krémleves recept

Recept képe

Hozzávalók:

  1. 1 kg sárgabarack (nekem 9 db nagyobb volt maggal mérve)
  2. 1 ek cukor
  3. 1 tasak vaníliás cukor
  4. 2 dl főzőtejszín
  5. 1 ek vaníliás pudingpor

Recept ide kattintva folytatódik! »»»

Beküldte: 2024.07.09.