Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Krémlevesek

Leves receptek

Medvehagymaleves húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Levesalap: 2 sárgarépa 1 kisebb zeller 1 paszternák(v. zöldség) 1 vöröshagyma 2 húsleveskocka só egész bors 1 babérlevél 1,5 l víz 1 csokor medvehagyma 2-3 dl tejföl 2 tk kukoricaliszt Húsgombóc: 40 dkg darált hús 2-3 ek zsemlemorzsa 1 tojás só őrölt bors szerecsendió Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a vízzel felöntjük, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

Levesalap:

  • 2 sárgarépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 paszternák(v. zöldség)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 húsleveskocka
  • egész bors
  • 1 babérlevél
  • 1,5 l víz
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 tk kukoricaliszt

Húsgombóc:

  • 40 dkg darált hús
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • szerecsendió


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a vízzel felöntjük, és feltesszük főni. Hozzáadjuk a húsleveskockát és a fűszerekkel ízesítjük, majd felforraljuk. Ezután mérsékelve a hőfokot szép lassan főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.

A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, és ízlés szerint fűszerezzük. Jó alaposan összegyúrjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle.
Ezután a levesbe helyezzük a gombócokat, és kb. 30 percig főzzük. Ezalatt az idő alatt a gombócok puhára főnek.
Ekkor szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, és a levest szűrőn átszűrjük. (A zöldségekre nem lesz szükség.)

A leszűrt levesbe beletesszük az apróra vágott medvehagymát, majd visszahelyezzük a tűzhelyre, és tovább főzzük még kb. 5-6 percig. Ezután levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük.

A kukoricalisztet simára keverjük a tejföllel, majd egy kevés levest kanalazunk rá, és jól elkeverjük. Ezután a levest visszahelyezzük a tűzhelyre, és ha már újra forrni kezd, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejfölös keveréket. Beletesszük a már megfőtt gombócokat, majd 2-3 percig így főzzük tovább. (Aki savanykásabban szereti, az egy kevés citromlevet is csepegtethet bele a főzés végén.)

Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd jó étvággyal elfogyasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is