Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Halas felfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 adaghoz: 20 dkg afrikai harcsafilé 1 vöröshagyma 5 dkg vaj 1 ek liszt 2-3 dl tej sajt 1-1,5 dl tejszín só őrölt bors vaj zsemlemorzsa Elkészítése: A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra felvágjuk. A filézett halszeletet kisebb darabokra felvágjuk. A nagyobb szuflé formákat vastagon kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

4 adaghoz:

  • 20 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 2-3 dl tej
  • sajt
  • 1-1,5 dl tejszín
  • őrölt bors
  • vaj
  • zsemlemorzsa


Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra felvágjuk. A filézett halszeletet kisebb darabokra felvágjuk.
A nagyobb szuflé formákat vastagon kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután megszórni a liszttel, és pár pillanatig kevergetve pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel simára keverjük, kicsit kiforraljuk.

Az így elkészített besamelmártásba beletesszük a kisebb darabokra felvágott halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Ezután szép lassan, néha megkeverve, pár percig főzzük.

Az elkészült halas mártást ezután belekanalazzuk a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formákba.
Mindegyik tetejére 2-3 ek tejszínt kanalazunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.

A megtöltött formákat ezután egy tepsire helyezzük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. (Én légkeverés 150 fokon sütöttem szép pirosra.)

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formákban tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is