Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Fokhagymás-mustáros karaj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj 1 ek édes mustár 1 ek dijoni mustár 3 gerezd fokhagyma 0,5 vöröshagyma lereszelve 0,5 citrom leve 1 csipet őrölt pirospaprika 2 ek olívaolaj kevés morzsolt kakukkfű 1 kk só kevés frissen őrölt bors Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Egymásra fektetjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Később […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.08.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 ek édes mustár
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 vöröshagyma lereszelve
  • 0,5 citrom leve
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • kevés morzsolt kakukkfű
  • 1 kk só
  • kevés frissen őrölt bors


Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Egymásra fektetjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.

Később sütőben, fólia alatt kevés zsiradékkal megsütjük őket. Az utolsó percekben a fóliát levéve enyhén rápirítunk a húsra.

Serpenyőben elkészítjük hozzá a mustáros fokhagymás mártást. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymanyomóval szétnyomott fokhagymagerezdeket. Hozzáfacsarjuk a citromlevet, megborsozzuk, egy csipetnyi paprikával, morzsolt kakukkfűvel, majd a mustárral összeforraljuk állandó keverés mellett.

Köretet készítünk a húshoz, és a mártással együtt tálaljuk.

Illik hozzá a rizs, a tört, a hagymás, és a petrezselymes burgonya is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is