Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Spárgás-halas pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 10 dkg kukoricaliszt 15 dkg búzaliszt 3 ek szezámmag 1 dl olaj 0,5 dl víz 1 tk só 1 tk sütőpor Töltelék hozzávalói: 1 csomag zöld spárga 25 dkg harcsafilé (v. ízlés szerinti hal) 2 dl tejföl 4 tojás 10 dkg reszelt sajt só őrölt bors szerecsendió citromlé Elkészítése: Egy tálba tegyük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2015.08.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 3 ek szezámmag
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl víz
  • 1 tk só
  • 1 tk sütőpor

Töltelék hozzávalói:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 25 dkg harcsafilé (v. ízlés szerinti hal)
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • citromlé


Elkészítése:

Egy tálba tegyük bele a kukoricalisztet, a búzalisztet, a szezámmagot, a sót, a sütőport, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük hozzá az étolajat és a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Ezután nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. (Én folpack fólia között nyújtom ki, úgy könnyebb bánni a tésztával, de akár tenyérrel is belelapogathatjuk a piteformába.)

A piteformában lévő tészta tetejére helyezzünk sütőpapírt, majd töltsük fel nehezékkel (pl. bab, rizs…).
Ezután helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon (170 fok) süssük 15 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd távolítsuk el a sütőpapírral együtt a nehezéket.

Kenjük le a tésztát felvert, egész tojással, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 5 percig. Végül vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.

A harcsafilét vágjuk kisebb darabokra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd csepegtessük meg citromlével. Ezután keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.

A spárga bimbós részét vágjuk le, majd a megmaradt szárrészt vágjuk kisebb darabokra. (Fehér spárga száráról előtte hámozzuk le a fás részt.)

A spárgaszárakat főzzük enyhén sós vízben 5 percig, majd tegyük hozzá a bimbókat, és főzzük még 2-3 percig. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le a spárgát.

Egy tálba tegyük bele a tejfölt, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd kézi habverővel keverjük simára. Végül reszeljük hozzá a sajtot, majd fakanállal alaposan keverjük össze.

Az elősütött pitetésztára tegyük rá a befűszerezett haldarabokat, és a lecsepegtetett spárgaszárakat. Ezután óvatosan öntsük rá a tejfölös-tojásos-sajtos keveréket, majd helyezzük rá a spárgabimbókat.

Tegyük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél, 150 fokon 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel. Kínálhatunk hozzá ízlés szerint salátát is. Melegen és hidegen, egyaránt nagyon finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is