Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Babos egytálételek

Egytálételek

Feijoada – fekete babragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 50 dkg marha hátszín 50 dkg sertéstarja, csont nélkül 30 dkg füstölt sonka 30 dkg füstölt kolbász 2 csilipaprika 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés) 50 dkg fekete bab őrölt bors só Elkészítése: A babot előző este beáztatom. A vöröshagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát apróra vágom, és a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
LigetiK
Beküldte: 2015.08.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg marha hátszín
  • 50 dkg sertéstarja, csont nélkül
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 2 csilipaprika
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 50 dkg fekete bab
  • őrölt bors


Elkészítése:

A babot előző este beáztatom. A vöröshagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát apróra vágom, és a zsírom megpirítom.

A húsokat, a sonkát és a kolbászt egyforma nagyságúra vágom, a babról leöntöm az áztató vizet, majd mindezt hozzáadom a hagymához.

Ízlés szerint sózom, borsozom, felöntöm háromnegyedig vízzel, lefedem, és közepes tűzön puhulásig főzöm.

Az elfőtt levet többször kevés vízzel pótolom.

Ha minden megpuhult, párolt rizzsel tálalom

[box style=”info”]Ez egy eredeti brazil recept alapján készült étel, amiben a fekete babot helyettesíteni lehet a nálunk kapható bármilyen száraz babbal, a lényeg az, hogy a beáztatott bab együtt főljön puhára a húsokkal. Pont ezért nem ajánlom a konzerv babokat hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is