Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 ek víz
- 1 tojás
Töltelék:
- 40-50 dkg brokkoli
- 4 közepes répa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 20 dkg feta
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- ízlés szerint só és bors
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk és belehelyezzük egy 26 cm átmérőjű piteformába. 30 percre hűtőbe tesszük.
A megtisztított és karikákra vágott répát és a brokkolit félpuhára főzzük. Lecsepegtetjük és kihűtjük.
A tojást, fűszereket, vajat, préselt fokhagymát, tejfölt és feta sajtot simára keverjük.
Kivesszük a hűtőből a tésztát picit megszórjuk zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta a brokkolit és a répát.
Ráöntjük a masszát és kb 200 fokon készre sütjük 20-25 perc alatt.

