Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Spárgás-baconos frittata muffin

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 12 szelet bacon 1 csokor spárga 1 fej lilahagyma 5 tojás 1 dl tejszín 10 dkg füstölt sajt só őrölt fehér bors 2 ek olívaolaj Elkészítése: A spárgát amennyiben fehéret sikerül beszereznünk, a bimbókat levágjuk, majd a szárakat hámozóval kicsit vastagabban megtisztítjuk, nehogy fásak maradjanak. (A zöld spárga szárát nem kell meghámozni.) Ezután a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 szelet bacon
  • 1 csokor spárga
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg füstölt sajt
  • őrölt fehér bors
  • 2 ek olívaolaj


Elkészítése:

A spárgát amennyiben fehéret sikerül beszereznünk, a bimbókat levágjuk, majd a szárakat hámozóval kicsit vastagabban megtisztítjuk, nehogy fásak maradjanak. (A zöld spárga szárát nem kell meghámozni.) Ezután a bimbókat félretesszük, a szárakat pedig vékonyan felszeleteljük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott lila hagymát és elkezdjük üvegesre párolni. Pár perc után hozzáadjuk a felszeletelt spárgát, és kevergetve puhára pároljuk, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.

A tojásokat beleütjük egy tálba, majd hozzáöntjük a tejszínt, belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ezután alaposan összekeverjük.

A muffinformákat kibéleljük a szeletelt baconnel (én félbevágtam a bacon szeleteket, és úgy béleltem ki vele a formákat).
Ezután kanalazzuk bele a hagymás-spárgás keveréket úgy, hogy mindegyikbe egyformán kerüljön, majd a tejszínes-tojásos-sajtos keveréket öntsük rá.
Végül tegyünk mindegyik tetejére a félretett bimbókból, majd reszeljünk rá egy kevés sajtot.

Helyezzük előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan emeljük ki a formából (én szilikonos formában sütöttem, és abból nagyon könnyen ki tudtam emelni).

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy éppen salátával. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is