Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Hidegtálak

Sertés receptek

Rakott csülök felvágott

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes csülök 50 dkg sertés lapocka 30 dkg füstölt szalonna 5 dkg vöröshagyma /reszelve/ 2 dkg fokhagyma/reszelve/ 5 g őrölt bors 3 dkg őrölt pirospaprika 2 dkg porcukor 5 g őrölt mustármag 3 dkg zselatin só ízlés szerint 1-1,5 dl húslé Elkészítése: A csülköt kicsontozzuk, majd a bőrével és a lapockával együtt sós […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
260 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Picur65
Beküldte: 2015.08.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes csülök
  • 50 dkg sertés lapocka
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg vöröshagyma /reszelve/
  • 2 dkg fokhagyma/reszelve/
  • 5 g őrölt bors
  • 3 dkg őrölt pirospaprika
  • 2 dkg porcukor
  • 5 g őrölt mustármag
  • 3 dkg zselatin
  • só ízlés szerint
  • 1-1,5 dl húslé


Elkészítése:

A csülköt kicsontozzuk, majd a bőrével és a lapockával együtt sós vízben félpuhára főzzük.Mikor elkészült, leszűrjük, a csülök bőrös részét félrerakjuk, a húsokat kicsi kockákra vágjuk, a szalonnát vékonyan apróra szeljük.

Az összes fűszert és hagymákat hozzákeverjük a húsokhoz,hozzáadunk 1-1,5 dl húslevet és a zselatint, és addig keverjük míg fel nem veszi a levét. Akkor jó, ha ragacsosnak érezzük. Ha nem ilyen, akkor még adhatunk hozzá kis zselatint /1 evőkanál/, és ha szükséges, még ízesítjük /só és fűszerekkel/.

A sonkaprésbe először belerakjuk a félretett bőrt, arra belenyomkodjuk a húskeveréket. A prést lezárjuk. Egy nagy edénybe rakjuk a prést, és annyi vizet öntünk az edénybe, hogy ellepje. A vízbe sót rakunk, és lassan főzzük 1,5 órán keresztül, de ne forrjon.

Kivesszük a prést, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából.

[box style=”info”]Ha nem rendelkezünk préssel, alufóliát több rétegben leterítünk, rárakjuk a csülök bőrét, erre halmozzuk a húst, jó szorosan feltekerjük, és a két végét szorosan lezárjuk, majd így főzzük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Picur65
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is