Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg liszt 10 dkg cukor 25 dkg zsír 1 tojás 175 g tejföl 1 citrom reszelt héja 1 csomag sütőpor 1 csipet só Töltelék: 1,5-2 kg magozott meggy ízlés szerint cukor 3 csomag vaníliás pudingpor /főzős/ fahéj – ízlés szerint Kenéshez: 1 egész tojás Elkészítése: A meggyet a cukorral feltesszük főni, és amikor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Erzsébet Bán
Beküldte: 2015.08.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 175 g tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 1,5-2 kg magozott meggy
  • ízlés szerint cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
  • fahéj – ízlés szerint

Kenéshez:

  • 1 egész tojás


Elkészítése:

A meggyet a cukorral feltesszük főni, és amikor már puha, hozzáadjuk a meggy levével kikevert pudingporokat, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a fahéjat is, majd teljesen kihűtjük.

Ezután összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, figyelve arra, hogy a tészta ne legyen kemény. Két részre osztjuk, az egyik kinyújtott tésztalappal kibéleljük a zsírozott, lisztezett nagy gáztepsit.

Rátesszük a kihűlt tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.

Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk és alacsony lángon szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is