Elkészítése
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg zsír
- 1 tojás
- 175 g tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék:
- 1,5-2 kg magozott meggy
- ízlés szerint cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor /főzős/
- fahéj – ízlés szerint
Kenéshez:
- 1 egész tojás
Elkészítése:
A meggyet a cukorral feltesszük főni, és amikor már puha, hozzáadjuk a meggy levével kikevert pudingporokat, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a fahéjat is, majd teljesen kihűtjük.
Ezután összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, figyelve arra, hogy a tészta ne legyen kemény. Két részre osztjuk, az egyik kinyújtott tésztalappal kibéleljük a zsírozott, lisztezett nagy gáztepsit.
Rátesszük a kihűlt tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk és alacsony lángon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

