Elkészítése
Hozzávalók:
- 18 szem szilva
- 18 db negyed dióbél
- fahéjas cukor (elhagyható)
A tésztához:
- 3 pohár tejföl (3 x 175 g)
- 3 tojás
- 20 dkg porcukor
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg dió
- 2 kk szódabikarbóna
Elkészítése:
A diót ledarálom. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Egy 23 x 36 cm-es tepsit aljába sütőpapírt teszek, amit vékonyan kivajazok, vagy megkenem olajjal.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, és jól összekavarom, majd a tepsibe öntöm.
A szilvákat kimagozom, a mag helyére kevés fahéjas cukrot szórok, és egy negyed diót rakok. Az így elkészített szilvaszemeket a tésztába nyomom.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)
Kihűlés után szeletelem.

