Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Spenótos lencsekrémleves baconnel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg zöld lencse 10 dkg spenót 1 szárzeller 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 2 ek olívaolaj 7 dl zöldségalaplé 1 dl tejszín só őrölt bors szerecsendió 6 szelet bacon Elkészítése: A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát és a szárzellert vágjuk fel kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg zöld lencse
  • 10 dkg spenót
  • 1 szárzeller
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 ek olívaolaj
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 6 szelet bacon


Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát és a szárzellert vágjuk fel kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Amikor kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát és a szárzellert, majd kevergetve pároljuk még pár percig.

Ezután adjuk hozzá a lencsét, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval, majd főzzük puhára.

Amikor a lencse már megpuhult, adjuk hozzá a spenótot, és főzzük még pár percig, hogy a spenót megfonnyadjon.

Vegyük le a levest a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Forraljuk ki, ha szükséges, még ízesítsünk utána, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább.

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy pici olajat, majd helyezzük bele a baconszeleteket, és süssük szép pirosra, ropogósra.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg tejszínnel, és morzsoljuk rá a ropogósra sütött bacont.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is