Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg sima liszt 5 dkg élesztő csipet só 1 ek zsír 1 késhegynyi szódabikarbóna langyos víz 1 felvert tojás Töltelék ízlés szerint: kolbász paprikás szalámi reszelt trappista és/vagy lapkasajt paprika paradicsom vöröshagyma szeletelve, karikázva Elkészítése: A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót.  Kis mélyedést készítünk, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzátesszük a zsírt, felöntjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.08.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg sima liszt
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 ek zsír
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • langyos víz
  • 1 felvert tojás

Töltelék ízlés szerint:

  • kolbász
  • paprikás szalámi
  • reszelt trappista és/vagy lapkasajt
  • paprika
  • paradicsom
  • vöröshagyma szeletelve, karikázva


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót.  Kis mélyedést készítünk, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzátesszük a zsírt, felöntjük egy kevés langyos vízzel, és miután feljött az élesztő, további víz hozzáadásával puha tésztát gyúrunk.

Letakarva a tésztagombócot, meleg helyen 30 percet pihentetjük, kelesztjük. Ezalatt a töltelékeket előkészítjük, felszeleteljük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára téve kb. 1 cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk.

Sorban ráhelyezzük a tölteléket (én még egy kevés reszelt trappistát is tettem rá), és tojással megkenjük a tészta végét, hogy miután szorosan feltekertük, a végén ragadjon össze a tésztaréteg!
A rúd végeit összenyomjuk, és gondosan a tészta alá hajtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk egy kevés sajttal (csak a díszítés miatt), és további 15 percet pihentetjük.

Végül előmelegített sütőben 190 fokon szép aranybarnára sütjük (kb. 35-40 perc).

Miután elkészült, rácsra tesszük, és pihentetjük kb.20 percet, azután szeletelhető!

[box style=”info”]Bacon szalonnát nem ajánlom, mert sok zsiradékot enged, és nagyon nehéz lesz tőle az étel, de gombával, kukoricával, gépsonkával…stb. (amit csak a fantázia és az ízlés nyújt) a töltelék variálható![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is