Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Gyömbéres, áfonyás csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 dl tej 30 dkg csirkemell filé 1 tk só 1 tk törött bors csipetnyi gyömbér csipetnyi szerecsendió 10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is) 10 dkg mazsola 3 dl fehérbor 30 dkg füstölt sajt 8 szelet bacon Elkészítése: Előző este a tejbe áztatjuk a csirkemellet, így nem veszíti […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csimasz
Beküldte: 2015.08.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 1 tk só
  • 1 tk törött bors
  • csipetnyi gyömbér
  • csipetnyi szerecsendió
  • 10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
  • 10 dkg mazsola
  • 3 dl fehérbor
  • 30 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet bacon


Elkészítése:

Előző este a tejbe áztatjuk a csirkemellet, így nem veszíti el a nedvességét sütés közben, és porhanyós lesz.

A csirkemellfiléket kissé kiklopfoljuk. Ügyeljünk, hogy ne szakadjon el, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.

Az áfonyát és a mazsolát a szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezzük, majd felfőzzük a borban. Tizenöt percig állni hagyjuk, ezután leszűrjük.

A húst kiterítjük egyenként, ráhelyezünk egy szelet bacont, egy szelet füstölt sajtot, majd óvatosan a gyümölcsöt kanalazzuk rá. A maradék baconnel vonjuk körbe, így szaftos marad. Hústűvel, vagy fogvájóval tűzzük össze.

Jénaiba fektetjük, majd hozzáöntjük a bort, amiben a gyümölcsöt felfőztük. Először magas hőfokon egy kicsit hagyjuk megpirulni, majd a locsolás után közepes lángon süssük lefedve.

Időnként locsoljuk újra, hogy ne száradjon ki.

[box style=”info”]Köretként remekül illik hozzá a rizs, a petrezselymes burgonya. Könnyű, üde, nem túl fűszeres fehérbort ajánlok hozzá.

Megjegyzés: Fűszeres aromája miatt nálunk leginkább a karácsonyi menü része, de onnan kihagyhatatlan.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Csimasz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is