Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg porcukor 40 dkg liszt 0,5 zacskó sütőpor 20 dkg margarin (v. 15 dkg zsír) 1 tk levendula 1 tk vanília kivonat (v. 1 vaníliás cukor) 1 kisebb narancs lereszelt héja és leve só narancslekvár (szerintem azzal az igazi, de barackkal is pótolható) porcukor a szóráshoz Elkészítése: A porcukrot, a lisztet, végül a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Csimasz
Beküldte: 2015.08.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 0,5 zacskó sütőpor
  • 20 dkg margarin (v. 15 dkg zsír)
  • 1 tk levendula
  • 1 tk vanília kivonat (v. 1 vaníliás cukor)
  • 1 kisebb narancs lereszelt héja és leve
  • narancslekvár (szerintem azzal az igazi, de barackkal is pótolható)
  • porcukor a szóráshoz


Elkészítése:

A porcukrot, a lisztet, végül a sütőport egy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a levendulát, a vaníliát és a narancs lereszelt héját, illetve a narancs levét. (A levendulából a szárítottnak sokkal erősebb az aromája, mint a frissnek, vigyázni kell vele, mert könnyű eltúlozni.) Mint a linzerfélék általában, ez a sütemény is finomabb, ha zsírt használunk margarin helyett. Ez esetben kevesebbet használjunk.

Végül hozzáadjuk a tojássárgáját és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.

Amikor kivesszük, kinyújtjuk, és kis korongokat, vagy virágokat szaggatunk belőle.

Tepsi hátulján közepes hőmérsékleten 7-10 percig sütjük úgy, hogy sütőpapírt teszünk alá. (A régi receptekben mindig olajozni kell a sütőpapírt, és a tepsit, amin sütünk, de szerintem az igazi omlós linzer annyi zsiradékot tartalmaz, hogy nincs rá szükség.)

Ha kihűlt, ízes házi narancslekvárral ragasszuk össze kettesével a süteményeket. Porcukorral hintjük meg, úgy tálaljuk.

Amit nem fogyasztunk el azonnal légmentesen zárható dobozba kell tenni, és másnapra már meg is puhul. Ideális nyári édesség, hosszú ideig eláll, és kevésbé romlandó.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Csimasz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is