Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg darált sertéshús (dagadó, lapocka, comb) 2 ek sertészsír 2 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 sárgarépa 1 zellergumó 50 dkg paradicsom 1 ek oregánó 1 ek bazsalikom 1 ek kakukkfű 1 dl száraz vörösbor 5 dl sűrített paradicsom 50 dkg spagetti 20 dkg sajt étolaj a tepsi kikenéshez cukor só Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.08.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús (dagadó, lapocka, comb)
  • 2 ek sertészsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 50 dkg spagetti
  • 20 dkg sajt
  • étolaj a tepsi kikenéshez
  • cukor


Elkészítése:

A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd ráteszem az áttört, vagy lereszelt fokhagymát.
Hozzákeverem a darált húst és a fűszereket, a megtisztított és apró kockára vágott sárgarépát és zellert.
Megsózom, és fedő alatt 15 percig párolom, majd hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, felöntöm a borral és sűrített paradicsommal. Ha szükséges sózom, és készre főzöm.

Ezalatt a tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.

Kiolajozott tepsibe lerakom a tészta felét, ráöntöm a húsos szósz felét. Újra tészta, majd a maradék szósz. Reszelt sajttal megszórom, paradicsom szeletekkel díszítem a tetejét és sütőben 220 -250 fokon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

Tálalás előtt kicsit pihentetem, majd kockára vágva tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is