Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Fokhagymás, pácolt csirkecomb farrésszel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg csirkecomb farrésszel só frissen őrölt bors 1 kk barna cukor 1 ek angol mustár 1 kk fokhagyma granulátum 2 ek olívaolaj Elkészítése: A farrésszel együtt kapható csirkecomb pillanatnyilag a legolcsóbb húsáruk közé tartozik. Talán egyik legfinomabban készített változata a fokhagymás, fűszeres sült comb. A felsorolt alapfűszerek mellett más ízre nincs szükség a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.08.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb farrésszel
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk barna cukor
  • 1 ek angol mustár
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 2 ek olívaolaj


Elkészítése:

A farrésszel együtt kapható csirkecomb pillanatnyilag a legolcsóbb húsáruk közé tartozik. Talán egyik legfinomabban készített változata a fokhagymás, fűszeres sült comb.

A felsorolt alapfűszerek mellett más ízre nincs szükség a pácoláshoz. Tanácsos 24 órával korábban befűszerezni a húsokat, majd 5 percen keresztül mikrózni is. A mikróban a húsok pórusai enyhén kitágulnak, lehűlve visszahúzódnak, közben magukba szippantják a fűszeres pác ízét.

Az angol mustár csípős, cukros, kurkumás, ecetes, esetleg sörös íze kitűnő ízkavalkádot ad a csirkecomboknak. A fokhagyma ízét pedig senkinek nem kell bemutatni.

A mustárt elkeverjük 1 kanál olívaolajjal, a fokhagyma granulátummal, a sóval, a borssal és a barna cukorral, majd a keverékkel bedörzsöljük a combokat. Megmikrózzuk, majd mikor kihűlt, lefóliázva hűtőbe tesszük.

Másnap tepsibe sorjázzuk, és alufólia alatt jó 20 percig sütjük. A végén a fóliát levesszük, és enyhe pírt adunk a combok bőrének.

Készíthetünk hozzá különféle köreteket is, de friss, vagy bármilyen hűs salátával is kitűnő.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is