Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kg lecsópaprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 ek cukor
- 4 tojás
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm. Hozzáadom a sertészsírt, majd megpirítom benne a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom, és fedő alatt félig megfőzöm.
Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, ízesítem cukorral, sózom és kissé szétfőzöm benne a paradicsomot.
Egy tálba felütöm a tojásokat, ízlés szerint sózom, elkeverem, és a lecsóhoz öntöm. Elkeverem benne, és megfőzöm, majd tálalom.
Legjobban friss kenyér illik hozzá.


