Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Túrós mandarintorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Megsütjük a piskótát, és ha kihűlt, kettévágjuk. A krémhez a zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. Az 5 darab mandarint meghámozzuk (a fehér héjukat is eltávolítjuk), és a hártyák közül kivágjuk. A lecsöpögő levet felfogjuk. A tejszín felét kemény habbá verjük. A zselatinhoz öntjük a mandarinlevet és felforraljuk. A túrót áttörjük, simára keverjük a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.06.

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítése

Megsütjük a piskótát, és ha kihűlt, kettévágjuk.

A krémhez a zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. Az 5 darab mandarint meghámozzuk (a fehér héjukat is eltávolítjuk), és a hártyák közül kivágjuk. A lecsöpögő levet felfogjuk.

A tejszín felét kemény habbá verjük.

A zselatinhoz öntjük a mandarinlevet és felforraljuk. A túrót áttörjük, simára keverjük a cukorral, és beledolgozzuk a zselatint (ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró). Ebbe a masszába forgatjuk a mandarindarabokat és végül a tejszínhabot. Kicsit állni hagyjuk.

A kettévágott tortalap alsó részét visszahelyezzük a tortaforma peremébe, és belesimítjuk a krémet. Ráborítjuk a felső tortalapot, kissé megnyomkodjuk, és kb. 3 órára betesszük a hűtőbe.

Amikor a torta megdermedt, levesszük a forma peremét. A maradék tejszínt ízlés szerint porcukorral kemény habbá verjük (ez el is maradhat), majd bevonjuk vele a tortát.

A maradék mandarint meghámozzuk és cikkekre szedjük. Ezzel díszítjük a tortát. Lehet még egy kis csokoládéreszelékkel is díszíteni.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is