Elkészítése
Megsütjük a piskótát, és ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. Az 5 darab mandarint meghámozzuk (a fehér héjukat is eltávolítjuk), és a hártyák közül kivágjuk. A lecsöpögő levet felfogjuk.
A tejszín felét kemény habbá verjük.
A zselatinhoz öntjük a mandarinlevet és felforraljuk. A túrót áttörjük, simára keverjük a cukorral, és beledolgozzuk a zselatint (ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró). Ebbe a masszába forgatjuk a mandarindarabokat és végül a tejszínhabot. Kicsit állni hagyjuk.
A kettévágott tortalap alsó részét visszahelyezzük a tortaforma peremébe, és belesimítjuk a krémet. Ráborítjuk a felső tortalapot, kissé megnyomkodjuk, és kb. 3 órára betesszük a hűtőbe.
Amikor a torta megdermedt, levesszük a forma peremét. A maradék tejszínt ízlés szerint porcukorral kemény habbá verjük (ez el is maradhat), majd bevonjuk vele a tortát.
A maradék mandarint meghámozzuk és cikkekre szedjük. Ezzel díszítjük a tortát. Lehet még egy kis csokoládéreszelékkel is díszíteni.
Jó étvágyat!
