Elkészítése
Hozzávalók:
- 300 g hízott kacsamáj
- 2 dl zsíros tej
- 2 dl tejszín (30-32%)
- 5 tojássárgája
- só
- konyak
- fehér bors
- finomított kristálycukor, vagy barna cukor
Elkészítése:
A kacsamájat megmossuk, az ereket eltávolítjuk, majd leturmixoljuk.
Vízgőz fölött habos tömeggé keverjük a tojássárgáját, a tejet, a tejszínt és a konyakot.
A tűzről levéve hozzáadjuk a leturmixolt kacsamájat, sózzuk, borsozzuk. (Kevés friss kakukkfűvel megbolondíthatjuk!)
6 db tűzálló tálkába töltjük, és tepsibe állítjuk az edényeket.
Forró vízzel feltöltjük a tepsit az edénykék 2/3-áig.
150 fokon 40 percig sütjük.
Kevés hűlés után hűtőbe helyezzük.
Tálalás előtt megszórjuk a tetejét finomított kristálycukorral, vagy barna cukorral, és szakács fáklyával rápirítjuk. Kihűlés után egy roppanós cukor réteget kapunk.
Friss salátával, gyümölccsel, és pirított baguette karikákkal tálaljuk.
