Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótatekercs: 12 tojás 12 ek cukor 12 ek liszt 1 cs sütőpor eperdzsem Krém: 6 dl habtejszín 50 g zselatin 1 dl víz 100 g eperdzsem eper Elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját. Kivajazott, lisztezett gáztepsiben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2015.08.26.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótatekercs:

  • 12 tojás
  • 12 ek cukor
  • 12 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • eperdzsem

Krém:

  • 6 dl habtejszín
  • 50 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 100 g eperdzsem
  • eper


Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját.

Kivajazott, lisztezett gáztepsiben 180 fokon aranysárgára sütjük. A piskóta alapanyagaiból két lapot, majd ha kihűlt, mindkettőt belekvározzuk és felszeleteljük ujjnyi vastagra.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az eperdzsemet. A vízben felfőzzük a zselatint, amit ha langyosra hűlt hozzákeverjük a krémhez, végül hozzáadjuk a friss gyümölcsöt.

Egy mély tálat kibélelünk folpackkal, körberakjuk a piskótatekercsekkel,majd beletöltjük a krémet és a tetejét lezárjuk piskótatekercsekkel.

Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben, majd kiborítjuk a formából és friss gyümölccsel, illetve tejszínhabbal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is