Elkészítése
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 1 cs tejcsoki ízű pudingpor
- 1 cs étcsokoládés ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 18 evőkanál cukor
- 150 g tejcsokoládé
- 100 g étcsokoládé
- 500 g mascarpone
- 0,5 l habtejszín
- 3 cs habfixáló
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. Egy 30 cm-es tortaformában (sütőpapírral bélelve) 150 fokos, légkeveréses egy óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt tetszőlegesen 2-3-4 lapba váhjuk.
A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd még forrón belekeverjük a cukrot és a csikoládékat, majd addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk. Miután kihűlt hozzákeverjük a mascarponét is és alaposan eldolgozzuk.
A habtejszínt a fixálóval felverjük és a csokis krémbe belekeverjük. Az elkészült krémmel betöltjük a lapokat, majd bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.

