Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Ragulevesek

Kondorosi betyár raguleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kis fej vöröshagyma 60 dkg filézett pulyka felsőcomb 2 sárgarépa 1 petrezselyem gyökér 1/4 zeller 3 krumpli 1/2 citrom leve 2 nagy kanál tejföl 10 dkg mangalica szalonna 1 dl félédes fehérbor 1 kávéskanál őrölt csemegepaprika 1/2 csípős, zöld hegyes paprika friss tárkony és petrezselyemzöld Elkészítése: A Rózsa Sándor tiszteletére megrendezett Kondorosi Betyár […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.08.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 60 dkg filézett pulyka felsőcomb
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1/4 zeller
  • 3 krumpli
  • 1/2 citrom leve
  • 2 nagy kanál tejföl
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 1 dl félédes fehérbor
  • 1 kávéskanál őrölt csemegepaprika
  • 1/2 csípős, zöld hegyes paprika
  • friss tárkony és petrezselyemzöld


Elkészítése:

A Rózsa Sándor tiszteletére megrendezett Kondorosi Betyár Napok volt a leves apropója.

Az apró kockákra vágott, megpirított mangalica szalonna zsírján megfonnyasztottuk a vékony csíkokra vágott hagymát, majd a felkockázott húst is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük a borral, majd meghintjük paprikával és annyi vizet öntünk hozzá, amennyi bőven ellepi. A félbevágott csípős paprika is a lébe került.

Mivel pulykahúst használtunk, nem kellett a hús puhulására annyit várni, mint sertéslapocka esetében, de abból is készülhet a raguleves.

Félidőben hozzáadjuk a kockázott zöldségféléket és a krumplit is, valamint az apróra vágott tárkony és petrezselyem leveleket. Belefacsarjuk a citrom levét is. Keveset kiveszünk a léből, amit csomómentesre keverünk a tejföllel, majd visszaöntjük a levesbe és felforraljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is