Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Rakott kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 szikkadt kifli tej vaníliás cukor sárgabaracklekvár 6 tojás fehérje (a megmaradt tojásfehérjéket szoktam lefagyasztani, ilyenkor nagyszerűen felhasználható) darált dió Elkészítése: Karikára vágjuk a szikkadt kifliket, majd vaníliás cukorral ízesített, langyos tejben megáztatjuk. Miután jól megszívták magukat, egy kb 18*28 cm-es tepsibe teszünk egy réteget, megkenjük lekvárral, megszórjuk bőségesen darált dióval, majd ismét kifli, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Katalin Tóth
Beküldte: 2015.08.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szikkadt kifli
  • tej
  • vaníliás cukor
  • sárgabaracklekvár
  • 6 tojás fehérje (a megmaradt tojásfehérjéket szoktam lefagyasztani, ilyenkor nagyszerűen felhasználható)
  • darált dió


Elkészítése:

Karikára vágjuk a szikkadt kifliket, majd vaníliás cukorral ízesített, langyos tejben megáztatjuk.

Miután jól megszívták magukat, egy kb 18*28 cm-es tepsibe teszünk egy réteget, megkenjük lekvárral, megszórjuk bőségesen darált dióval, majd ismét kifli, lekvár dió, amíg el nem fogy.

A tojásfehérjét felverjük és rákanalazzuk a habot a tetejére. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Katalin Tóth
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is