Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 25 dkg porcukor
- 35 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 ek kakaópor
- 2 dl tej
- 2 dl étolaj
Túrós réteg:
- 1 kg túró
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg búzadara
- 1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
Egy 38*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan elkeverjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, olajat, elkeverjük és állandó keverés mellett beleszórjuk a liszt, sütőpor és kakaópor keverékét, majd simára keverjük.
Csipet sóval kemény habot verünk a fehérjéből és óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.
A kakaós masszát egyenletesen a tepsibe öntjük, majd a túrós krémet foltokban rápakoljuk a kakaós masszára.
Sütőbe toljuk és 180 fokon 45 percig sütjük. Sütés közben szépen megemelkedik, mint a piskóta, sütés végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
Ha kész, elzárjuk a tüzet és a sütőben hagyjuk kihűlni. 30 perc elteltével szeleteljük.


