Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Zöldséges, gyümölcsös húsok

Karajcsíkok balzsamecetes-fügés raguval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj 1 nagy lila hagyma 8-10 db füge (vagy 1 cs aszalt füge) 2 ek balzsamecet 2-3 ek méz 1,5 dl víz só őrölt fehér bors őrölt fahéj 2 ek olívaolaj Elkészítése: A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük. A wokba (vagy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 nagy lila hagyma
  • 8-10 db füge (vagy 1 cs aszalt füge)
  • 2 ek balzsamecet
  • 2-3 ek méz
  • 1,5 dl víz
  • őrölt fehér bors
  • őrölt fahéj
  • 2 ek olívaolaj


Elkészítése:

A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük.

A wokba (vagy serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra feldarabolt húst, majd pirítsuk fehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mézet, és a balzsamecetet. Alaposan keverjük össze, és pár percig kevergetve pároljuk tovább. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a wok (vagy serpenyő) tetejét úgy, hogy éppen csak egy kicsi rés maradjon. Néha megkeverve pároljuk puhára a húst.

Amikor a hús már megpuhult és a szaftjára sült, adjuk hozzá a feldarabolt fügét. Óvatosan forgassuk össze, majd szintén lefedve, pároljuk még néhány percig, hogy a füge is kellően megpuhuljon, és az ízek összefőjenek. (vigyázzunk nehogy túl sokáig pároljuk a fügével, mert akkor az teljesen összetörik)

Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a rizst. (ízlés szerint más köret is készíthetünk hozzá pl. krumplipürét)

Tálaláskor szedjük tányérokra a rizst, majd kanalazzuk rá a húsos-fügés ragut.

(Amennyiben aszalt fügével készítjük el, akkor a fügét akkor adjuk hozzá a húshoz amikor az már félig megpuhult, és így főzzük készre.)
[box style=”info”][/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is