Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg bőr nélküli afrikai harcsafilé
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 db tojás
- 7-8 evőkanál liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 citrom leve
- bő olaj a sütéshez
Elkészítése:
A harcsát ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom a citrom levével és 20 percet pihentetem.
A gombát, hagymát, petrezselymet finomra vágom, majd a tojással és a liszttel palacsintatészta-sűrűségű masszává dolgozom (sót, borsot ebbe is teszek).
A halcsíkokat lisztbe forgatom, utána a sűrű gombás masszába is megforgatom és forró olajban pár perc alatt készre sütöm.
Köretként a hagymás-majonézes krumplisaláta, a rizibizi vagy akár a sült krumpli is passzol hozzá.


