Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 – 1,5 kg friss fekete kagyló 2 dl minőségi száraz fehérbor 1 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 db kick chili paprika 3-4 db közepes méretű paradicsom 1 nagy zellerszál (elhagyható) 1 csokor petrezselyem fél csomag spagetti só, bors Elkészítése: Az olívaolajon megpirítom a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a felaprított chilit. Hozzáadom […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
ferencib
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 – 1,5 kg friss fekete kagyló
  • 2 dl minőségi száraz fehérbor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kick chili paprika
  • 3-4 db közepes méretű paradicsom
  • 1 nagy zellerszál (elhagyható)
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csomag spagetti
  • só, bors


Elkészítése:

Az olívaolajon megpirítom a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a felaprított chilit. Hozzáadom a bort, a az aprított zellert, paradicsomot és a petrezselyemzöld felét. Sózom, borsozom és lassú tűzön 10-15 percig főzöm. Utána beleteszem a megtisztított kagylót és még pár percet lefedve párolom (nem kell több 5 percnél).

Közben a spagettit al dente-re főzöm. Leszűröm és összekeverem az elkészült kagylós szósszal, végül rászórom a maradék petrezselymet.

[box style=”info”]A kagylóról: A friss élő kagyló vagy zárt, vagy kocogtatásra bezáródik. A tisztításkor a kagylók alsó részén lévő szárakat kézzel el kell távolítani, majd a kagylók felszínét körömkefével vagy dörzsis szivaccsal alaposan letisztítjuk és tiszta vízben leöblítjük. Ha főzés után valamelyik kagyló nem nyílik ki, azt dobjuk ki.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
ferencib
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is