Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Répatorták

Torta receptek

Répatorta sajtkrémes, barnavajas krémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta (a bögre 2,5 dl-es) : 1 bögre finomliszt 1 teáskanál sütőpor 1 késhegynyi szódabikarbóna csipet só 1 teáskanál fahéj fél teáskanál szegfűszeg fél bögre darált dió 1 bögre nádcukor 2 evőkanál olivaolaj 1 közepes alma 1 nagyobb répa 3 nagyobb tojás Krém: 2 evőkanál teavaj 2 krémsajt 2-3 evőkanál nádcukor Elkészítése: A sütőt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2015.08.29.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta (a bögre 2,5 dl-es) :

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál szegfűszeg
  • fél bögre darált dió
  • 1 bögre nádcukor
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 közepes alma
  • 1 nagyobb répa
  • 3 nagyobb tojás

Krém:

  • 2 evőkanál teavaj
  • 2 krémsajt
  • 2-3 evőkanál nádcukor


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

Egy nagy tálban először összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a diót, a fahéjat, a szegfűszeget és egy csipet sót, majd félretesszük. Az almát és a répát apróra reszeljük, majd egy külön tálban jön a többi hozzávaló: a cukor,az olaj és a tojás. Miután jól összekevertük beletesszük a reszelt almát és részletekben, kevergetés közben hozzáadjuk a félrerakott száraz hozzávalókat, majd reszelt répát.

Egy piteformába simítjuk a masszát, betoljuk a sütőbe és nagyjából 45 perc alatt megsütjük. Célszerű tűpróbát végezni és néha ránézni, nehogy megégjen.

Amíg a torta sül elkészítjük a krémet, amihez először egy serpenyőben barna vajat készítünk. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megvárjuk míg a vaj előbb habosodni,majd barnulni kezd. Fontos, hogy akkor vegyünk le a tűzről, amikor a “kis barna részek” megjelennek és vigyázzunk, oda ne égjen. Ez a folyamat jellegzetes és nagyon kellemes (leginkább mogyorós) ízt kölcsönöz neki, ami a krémsajttal mennyei párost alkot.

Mielőtt a krém hozzávalóit összekevernénk a vajat hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a krémsajtot és ízlés szerint a cukrot is.
Ahogy a torta elkészült nincs más dolgunk mint lehűteni, rákenni a krémet és ha elég türelmesek egy éjszakára a hűtőben pihentetni.
[box style=”info”]Sütés előtt a tésztát megbolondítottam egy kis rumaromával, ami a dióval nagyon jó párost alkot. Mivel a torta eleve kicsit édesebb a krémhez kevesebb cukrot adtam, különösen azért, hogy a barna vaj jellegzetes íze domináljon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is