Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Piskóták

Méteres kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal és vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport. Egy vajjal kikent őzgerincformában először a fehér, majd a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2024.02.25.

Tészta

Töltelék

A tetejére

Elkészítése

Tészta:

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal és vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport. Egy vajjal kikent őzgerincformában először a fehér, majd a kakaós tésztát sütjük meg, tűpróbával ellenőrizzük.

Krém:

A pudingot a csomagoláson lévő utasítások alapján megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a margarinos keveréket.

Összeállítás:

A kihűlt tésztákat ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Felváltva egy fehér és egy kakaós szeletet krémmel összeragasztunk. A torta tetejét bevonjuk tortabevonóval. Tálalás előtt hagyjuk a bevonatot megszilárdulni.

Tippek:

  1. A tojásokat legjobb szobahőmérsékleten felhasználni, így könnyebben felverhető a fehérje, és a sárgája is könnyebben keverhető a többi hozzávalóval.
  2. Amikor hozzáadod a keményre vert tojásfehérjét a tésztához, használj spatulát, és óvatosan, forgató mozdulatokkal dolgozd bele, hogy a tészta levegős maradjon.
  3. Mindig előmelegítsd a sütőt a megadott hőfokra, mielőtt beleteszed a tésztát, hogy egyenletesen süsse meg.
  4. Az őzgerincforma kikenésénél használhatsz sütőpapírt is, hogy biztosan könnyen ki tudd venni a süteményt a formából.
  5. A pudingot folyamatos keverés mellett főzd, hogy ne égjen oda és csomómentes legyen.
  6. A tésztaszeletek összeragasztásánál ügyelj arra, hogy a krémet egyenletesen oszlasd el, hogy minden szelet jól tapadjon egymáshoz.
  7. A sütemény szeletelése előtt érdemes egy éles, meleg vízbe mártott kést használni, így a szeletek szebbek és egyenletesebbek lesznek.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is