Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a langyos vizet és az olajat. Az egészet jól összedolgozzuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát beleöntjük. Forró sütőben megsütjük.
Amikor a piskóta megsült, a széleit levágjuk, és a hosszabbik oldala mentén három részre vágjuk. A három részt még megfelezzük, így kis téglalapokat kapunk. Még melegen feltekerjük a piskótákat.
A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd végül a zselatint. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát és feltekerjük.
Gőz fölött összeolvasztjuk a tortabevonót és az olajat. A piskóták végeit belemártjuk a csokoládéba, és a tetejére is csorgatunk belőle. Hideg helyen tároljuk, hogy a máz megdermedjen rajta.
Jó étvágyat!

