Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemell filé
- kb. 10 dkg körte
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- bors
- só
Körethez:
- 5 dkg rizs
- 1 kisebb sárgarépa (kb. 10 dkg)
- 1 ek étolaj
- só
- 1 dl forró víz
Elkészítése:
Az olajat egy edényben megforrósítottam. Beleöntöttem a rizst, majd addig pirítottam, amíg a rizs kifehéredett. Ekkor hozzáöntöttem az 1 dl-nyi forró vizet, megsóztam, és hozzáadtam a félkarikára vágott sárgarépát. Langyos sütőbe tettem, és addig maradt benne, amíg a húst előkészítettem, és elkészítettem. (Kb. 20-25 perc.)
A hagymát félfőre, a körtét kisebb cikkekre vágtam. Az olajat felforrósítottam, és beledobtam a hagymát. Csipetnyi sóval megsóztam, kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a csirkemellcsíkokat. A hús fehéredéséig pirítottam, majd megborsoztam, és hozzáadtam a körtecikkeket. Éppen csak annyi ideig pirult együtt a hússal és a hagymával, amíg átforrósodott, egészen finoman puhult.
[box style=”info”]Általában a rizzsel kezdem ilyen ételeknél az elkészítést. Mire a húscsíkok elkészülnek, a rizs is elkészül 🙂 [/box]

