Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 5 tojás 2 evőkanál forró víz 120 g liszt (búza finomliszt) 30 g étkezési keményítő 10 g vaníliás cukor 150 g kristálycukor Krémhez: 4 tojás 30 g vaníliás cukor 3 evőkanál kristálycukor 500 g mascarpone 100 ml habtejszín 1 lapzselatin (3 g) Töltéshez: kb 15 db babapiskóta 30 ml kávé 7 evőkanál kristálycukor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2015.08.30.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 5 tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 120 g liszt (búza finomliszt)
  • 30 g étkezési keményítő
  • 10 g vaníliás cukor
  • 150 g kristálycukor

Krémhez:

  • 4 tojás
  • 30 g vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml habtejszín
  • 1 lapzselatin (3 g)

Töltéshez:

  • kb 15 db babapiskóta
  • 30 ml kávé
  • 7 evőkanál kristálycukor

Díszítéshez:

  • kb 45 db babapiskóta
  • 100 ml habtejszín
  • 2 evőkanál kakaópor


Elkészítése:

Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát használunk, melyet kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat a forró vízzel habosra keverjük és közben lassan hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, majd átszitálva a tojássárgájákhoz adjuk, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan a tojássárgához keverjük.

A tésztát a tortaformába öntjük és 15-20 perc megsütjük, légkeveréses sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen 200 fokon. A piskótát ha kihűlt, félbevágjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukrokkal (kristály és vaníliás cukor) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A tojásfehérjét és a tejszínt is kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés krémbe. A zselatinlapot beáztatjuk kb fél dl vízbe, majd a tűzhelyen felolvasztjuk és a krémbe keverjük.

A krém felét az első piskótakarikára kenjük. Eligazgatjuk és ráhelyezzük a kávéba beáztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, és ráhelyezzük a másik piskótát. A kifolyt krémet szétkentjük a piskóta köré és ráragasszuk a babapiskótákat. A tortát egy szalaggal körbekötjük, hogy nehogy szétessen a torta.

A tejszínt felverjük, nyomózsákba tesszük és a torta tetejére nyomjuk, majd megszórjuk kakaóporral.
Végül hűtőbe tesszük, lehetőség szerint egy napra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is