Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 szelet karaj só őrölt fehér bors 2-3 ek kukoricaliszt 2-3 ek olívaolaj 1 kisebb karfiol besamelmártás Szóráshoz: reszelt sajt zsemlemorzsa Besamelmártás: 6 dkg liszt 8 dkg vaj 5 dl tej 2 tojássárgája 1 dl főzőtejszín só őrölt fehér bors szerecsendió Elkészítése: A karajszeletek széleit néhány helyen vágjuk be (így sütés közben nem fog […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • őrölt fehér bors
  • 2-3 ek kukoricaliszt
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 kisebb karfiol
  • besamelmártás

Szóráshoz:

  • reszelt sajt
  • zsemlemorzsa

Besamelmártás:

  • 6 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió


Elkészítése:

A karajszeletek széleit néhány helyen vágjuk be (így sütés közben nem fog összezsugorodni a hússzelet), majd klopfoljuk ki. Ezután sózzuk be, és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy a só átjárja.

A besózott, és levet engedett hússzeleteket töröljük papírtörlővel szárazra, majd ízlés szerint szórjuk meg az őrölt borssal. Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd helyezzük bele a felmelegített olajba, és lassan mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és spricceljük le olívaolajjal. Ezután helyezzük rá egymástól kicsit távolabb az elősütött hússzeleteket.

A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ezután szedjük ki a főzővízből, és alaposan csepegtessük le.

A tepsiben lévő hússzeletek tetejére halmozzuk rá az előzőleg alaposan lecsepegtetett karfiolrózsákat, majd kanalazzuk rá a besamelmártást.

A besamelmártáshoz egy serpenyőben hevítsünk fel 6 dkg vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett csináljunk világos rántást (nem szabad megpirítani a lisztet). Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet. Ezután kézi habverővel keverjük simára, csomómentesre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve főzzük sűrűre.

Amikor már besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és hagyjuk pár percig hűlni. Ezután adjuk hozzá a megmaradt vajat, a tojássárgákat és a tejszínt, majd keverjük simára. Végül egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes mártást kapjunk.

Az elkészült mártást kanalazzuk rá a karfiol tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje. Ezután szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és egy kevés zsemlemorzsával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint rizzsel, vagy krumplipürével kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is