Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 pohár tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 80 dkg túró
- 5 ek búzadara
- 4 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
Tojáshabhoz:
- 30 dkg porcukor
- 6 tojásfehérje
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral, citromhéjjal és tejföllel összegyúrom.
Tepsi méretűre (38×30 cm) nyújtom, vagy kézzel belenyomkodom a tepsibe. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig elősütöm.
Kiveszem a sütőből, megkenem sárgabaracklekvárral.
Összekeverem a túrótölteléket, és egyenletesen elkenem rajta.
A tojáshabhoz a tojások fehérjéből és cukorból kemény habot verek, a túró tetejére kenem.
Az egészet 150 fokos sütőbe teszem és 15-25 percig sütöm, amíg a hab kezd pirulni a tetején.

