Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

,,Hamis” húsleves vagy tökbélleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 vagy 2 zsenge főzőtök, vagy cukkini kivájt magos, bele 1 csomó sárgarépa 1 csomó gyökér 1 közepes paszternák 1 fél fej közepes méretű kelkáposzta 1 zöldpaprika, amennyiben gombócokat készítünk, a paprika nem kell 1 nagy fej vöröshagyma 1  zeller zöldjével 3 nagyobb burgonya 1 nagy csokor petrezselyem zöld 1 kis csokor lestyán só, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 vagy 2 zsenge főzőtök, vagy cukkini kivájt magos, bele
  • 1 csomó sárgarépa
  • 1 csomó gyökér
  • 1 közepes paszternák
  • 1 fél fej közepes méretű kelkáposzta
  • 1 zöldpaprika, amennyiben gombócokat készítünk, a paprika nem kell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1  zeller zöldjével
  • 3 nagyobb burgonya
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöld
  • 1 kis csokor lestyán
  • só, szemes bors, 1-2 gerezd fokhagyma


Elkészítése

A tökbelet, a kelkáposztát és a kis csokor lestyánt felteszem vízben főni, úgy hogy bőven ellepje. Jó pár magot késsel elvagdosok, hogy kicsit olajos legyen a levesem.

Forráskor vigyázok, csak egyszer ,,lobogjon”, majd visszaveszem épp csak gyöngyözzön.

Mikor megfőtt leszűröm és ebben a lében felrakom a már megpucolt zöldségeket, borsot, szép lassú tűzön főzni. Isteni illata lesz, ahogy szép csendesen ,,pöszmörög”. Mikor már majdnem megfőtt, bele teszem az apróra vágott petrezselyem zöldet, megsózom és készre főzöm.

Galuskát ,vagy tésztát teszek bele.  Pont mint a húsleves, nagyon finom!

Leves tálaláskor a forró zöldségeket is mellé rakjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is