Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Cukkini krémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5-2 kg-os cukkini, lehetőleg zsenge legyen, vagyis ne legyen kemény a héja, mert azzal együtt használjuk 1 nagy fej fokhagyma 1 közepes fej vöröshagyma 0,5-0,7 liter tej 1 csokor petrezselyemzöld 4 evőkanál zabpehely olívaolaj só Elkészítése: Olíva olajt hevítünk, ezen üvegesre pároljuk fedő alatt a nem túl kicsire felszeletelt hagymát. A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg-os cukkini, lehetőleg zsenge legyen, vagyis ne legyen kemény a héja, mert azzal együtt használjuk
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5-0,7 liter tej
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál zabpehely
  • olívaolaj


Elkészítése:

Olíva olajt hevítünk, ezen üvegesre pároljuk fedő alatt a nem túl kicsire felszeletelt hagymát.

A cukkinit megmossuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magját és elrakjuk fagyasztóba tökbéllevesnek. A hámozatlan cukkini húsát kockákra vágjuk. Megpucoljuk a fokhagymát, felszeleteljük és az üvegesre párolt hagymára dobjuk a cukkinivel együtt. Puhára pároljuk saját levén, fedő alatt, kis tűzön.

Mikor kész, meghintjük a zabpehelyből őrölt liszttel, átforgatjuk és felengedjük a tejjel és 2 liter vízzel. Forrásban meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, pici borssal ízesítjük, lassú tűzön készre főzzük.

Tálaláskor pirított zsemlekockával, pirított kenyérkockával is kínálhatjuk, de üresen is kiváló.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is