Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojás sárgája
A töltelékhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 1 nagy pohár tejföl
- 5-6 szem barack
- 4 tojás fehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
Közben a pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután belekeverjük a tejfölt, barackot, végül a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe(30*20 cm)tesszük, rásimítjuk a krémet, ezután a tészta másik felét is kinyújtjuk rátesszük.
Tetejét felvert tojással megkenjük, 180°C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után szeletelhető.
[box style=”info”]Én még csak barackkal próbáltam,de más gyümölcsöt is lehet bele tenni. pl: körte, alma, eper, málna, szőlő.[/box]

