Elkészítése
Hozzávalók:
- 40-50 dkg szilva
- 5 dkg mandula
- porrá őrölt xilit+fahéj
Tésztához:
- kb. 40 dkg liszt(keverék)
- 1 zacskó sütő élesztő
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 2 ek fruktóz+ 3 ek xilit
- 2 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 1 citrom héja
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- só
Elkészítése:
A liszttel elmorzsolom a vajat, belekeverem sütőport, a sót, a fahéjat, az édesítőket, a
citromhéjat, majd a tojássárgákkal és a tejszínnel összegyúrom. Ragacsos, lágy tésztát
kell kapni.
15-20 perc pihenés után lisztezett deszkán kinyújtom, 21 x 32 cm-es kivajazott, lisztezett
tepsibe fektetem, az egész tojással megkenem, és villával megszurkálom.
A fél szilvákat fahéjas-xilites keverékbe mártogatom, majd kirakom velük a tetejét.
Meghintem a mandulával, és a maradék xilites fahéjjal.
Kb. 1 órát kelesztem. (Napra tettem.)
180°C-os sütőben kb. 40-45 percig sütöm.
Ha kihűlt, szeletelem, és ha van, házi vanília fagyival, vagy tejszínnel tálalom.


