Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg őszibarack 2 ek cukor, vagy szorbit kevés egész fahéj néhány szem szegfűszeg 1 vaníliarúd (esetleg vanília aroma) 1 citrom leve 1 csipet só tejszín ízlés szerint Elkészítése: Az őszibarackokból a szebbeket kiválasztjuk, 4-8 részre vágjuk. Ezeket leforrázzuk, majd félretesszük. A megmaradtakat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb fazékban feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.09.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg őszibarack
  • 2 ek cukor, vagy szorbit
  • kevés egész fahéj
  • néhány szem szegfűszeg
  • 1 vaníliarúd (esetleg vanília aroma)
  • 1 citrom leve
  • 1 csipet só
  • tejszín ízlés szerint


Elkészítése:

Az őszibarackokból a szebbeket kiválasztjuk, 4-8 részre vágjuk. Ezeket leforrázzuk, majd félretesszük.

A megmaradtakat meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb fazékban feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, vagy édesítőszert, a fahéjrudat és a szegfűszeget teatojásban, vagy fűszertojásban, belecsavarjuk a citromlét, a vaníliát belekaparjuk, vagy vanília aromát cseppentünk hozzá. Felfőzzük, de nem forraljuk.

Kivesszük a fahéjrudat, a fűszertojást, majd összeturmixoljuk a levest csipet sóval, és ízlés szerinti mennyiségű tejszínnel. A pici só az édes ízeket kiemeli, nem kell félni tőle!

A félretett őszibarack darabokkal, hidegen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is