Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tk zsír
- 6 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 2 ek tejföl
- 1 ek rum
- 1 csipet só
Töltelék :
- 1 nagy érett, vagy két kisebb mangó
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 zöld citrom leve és reszelt héja
- 0,5 csomag sütőpor
Kenéshez:
- 1 tojás
Elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába téve egy órára a hűtőbe tesszük.
A mangót meghámozzuk, és vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. Rögtön meglocsoljuk a zöld citrom levével, így a szép sárga színe megmarad!
A tésztát ketté osztjuk, az egyik fele lehet kicsit több, az lesz az alsó lap. Kinyújtjuk, és és egy kerek, sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, liszttel megszórt) formába tesszük. Ráhelyezzük a mangódarabokat, meglocsoljuk a zöld citrom levével, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és kevés vaníliás cukorral.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és szélesebb csíkokat vágunk belőle, amit rácsosan a mangó tetejére rakunk.
Tojással megkenjük, és az előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük!
Ízletes, finom! Sok sikert, jó étvágyat kívánok!

