Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dl víz
- 3 közepes alma
- 20 dkg szilva
- 3 ek cukor
- 10 db szegfűszeg
- 1 kk fahéj
- 1 csipet citromsav
- 1,5 dl tej
- 1 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A meghámozott, magtalanított almát apró kockákra összevágom, a szilvát kimagozom, feldarabolom.
A cukros vízzel együtt a gyümölcsöket felteszem főzni. 15 perc elteltével beleteszem a fűszereket is . A csipet citromsavtól megőrzi a szép színét az alma, és kiemeli a szilva kellemes színét.
Amikor kész, egy kanál lisztet tejjel kikeverem egy bögrében, majd fokozatosan a levesbe öntöm állandó keverés mellett. Egyet forralok rajta, és kész!
[box style=”info”]Én cukor helyett diétás tablettát török össze (5-6 db ot). Így cukorbetegek is fogyaszthatják![/box]

