Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 l tej 6 tojás 6 ek cukor 2-3 vaníliás cukor 1 púpos ek liszt édes keksz Elkészítése: A tojásfehérjékből 1 ek cukorral verjünk kemény habot. A tejből vegyünk el 1 dl-t, a többit forraljuk fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggassunk bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzzük, s ha félig már “megszilárdult”, óvatosan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
gyurcsicskrisztina
Beküldte: 2015.09.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 2-3 vaníliás cukor
  • 1 púpos ek liszt
  • édes keksz


Elkészítése:

A tojásfehérjékből 1 ek cukorral verjünk kemény habot. A tejből vegyünk el 1 dl-t, a többit forraljuk fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggassunk bele nagy galuskákat.

Lassú tűzön főzzük, s ha félig már “megszilárdult”, óvatosan fordítsuk át. Amikor kész, szedjük ki, és tegyük félre. Ezután öntsük a forró tejhez az 1 dl tejben csomómentesre elkevert 5 ek cukrot, 6 tojássárgát, 2 vaníliás cukrot, 1 ek lisztet, egy csipetnyi sót, majd lassan csurgassuk a tejbe.

Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Jénait béleljünk ki keksszel (a falát is), majd tegyünk bele galuskát. Öntsük rá a forró krémet, majd a tetejét rakjuk ki galuskával. Megint öntsünk rá egy kis krémet, majd szórjuk meg reszelt csokoládéval, s tálalásig jól hűtsük be.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
gyurcsicskrisztina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is