Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 1 késhegynyi sütőpor 10 dkg porcukor 10 dkg darált dió 20 dkg vaj Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral. A vajat is hozzáadjuk, ezután kézzel szép simára dolgozzuk. A tészta elég ragadós ekkor, ezért egy zacskóba csomagolva pár órára a hűtőbe […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.10.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral.
A vajat is hozzáadjuk, ezután kézzel szép simára dolgozzuk.

A tészta elég ragadós ekkor, ezért egy zacskóba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy éjszakát pihentetjük.

Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy kifli formát pedig folpackkal.

A tésztából kis darabot tépünk, amit kisujjnyi rúddá sodrunk, és a kibélelt formába nyomkodjuk úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki a formából.

A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és a sütőpapíros tepsibe fektetjük.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk egy pár percet a tepsin, mert a kiflik ekkor még puhák, és könnyen deformálódnak.

Megszórjuk porcukorral.

Ha kihűltek, jól záródó fémdobozban tároljuk, ahol sokáig omlósak maradnak.

[box style=”info”]Egy jótékonysági sütiárverésre készültek ezek a finom, omlós, diós kiflik.
Légmentesen elzárva akár még egy hét múlva is puhák, omlósak.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is