Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Tejben főtt ponty sárgarépával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg pontyfilé 5-6 dl tej 3 gerezd fokhagyma 3 db sárgarépa 5 dkg vaj 1 ek keményítő 0,5 dl száraz vörösbor 1/2 zacskó halak fűszerkeverék 2 dl főzőtejszín őrölt bors só Elkészítése: A pontyfilét beirdalom, feldarabolom, besózom és egy lábasba helyezem, amiben meg fogom főzni. 10 percet állni hagyom, hogy a só átjárja, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.10.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg pontyfilé
  • 5-6 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek keményítő
  • 0,5 dl száraz vörösbor
  • 1/2 zacskó halak fűszerkeverék
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors


Elkészítése:

A pontyfilét beirdalom, feldarabolom, besózom és egy lábasba helyezem, amiben meg fogom főzni.

10 percet állni hagyom, hogy a só átjárja, majd felöntöm tejjel, annyira, hogy ellepje és belereszelek 1 gerezd fokhagymát.
Felforralom és a forrástól számítva 15 percig főzöm.

Közben egy másik lábasban vajat melegítek, rádobom a karikára vágott sárgarépát, pár percig pirítom, majd aláöntöm a bort, megszórom fűszer keverékkel, ráreszelem a maradék fokhagymát, sózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom.

A tejszínt elkeverem a keményítővel, ha a répa megpuhult a halon lévő tejjel felöntöm, majd beleöntöm a tejszín és keményítő keverékét, elkeverem, felforralom és tálalom.

A halszeleteket óvatosan szedem a tányérra, hogy ne törjenek. Ha szükséges párolt rizzsel kiegészíthető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is