Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g liszt
- 150 g margarin
- 1 tk sütőpor
- 1 ek szorbit, vagy porcukor
- csipetnyi só
- 1 tojássárgája
- 2 ek tejföl
Töltelékhez:
- 500 g túró
- 1 ek mazsola
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek szorbit, vagy cukor
- 1 tojássárgája
- 2-3 ek tejföl
- 2 tojásfehérje kemény habbá verve
Elkészítése:
A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, a szorbittal, csipetnyi sóval, a sütőporral, a tojássárgájával, és 2 kanál tejföllel, míg gyúrható tésztává nem állt össze. 2 órát hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a túrót elkeverjük 1 tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, 1 kanálnyi szorbittal, vagy cukorral (ha valaki édesebben kedveli, tehet bele többet), majd összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
A tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük az egyik felét. Ezt megkenjük kevés tejföllel, és ráterítjük a túrós krémet, majd rá a lap másik kinyújtott részét.
Felvert tojással kenjük meg, villával megszurkáljuk, majd közép meleg sütőben fél óra alatt megsütjük.
[box style=”info”]Anyósom kézzel írt receptfüzetéből másoltam ki ennek a sütinek a receptjét is.
Újdonság volt, hogy az alsó lapot sütés előtt megkentem kevés tejföllel. Így még finomabb lett a süti.[/box]

