Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 5 kanál cukor
- 6 kanál forró víz
- 18 dkg darált dió
- 6 kanál liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 dl erős kávé
- 3 dl tej
- 4 kanál liszt
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport és a fehérjék keményre vert habját.
Az egész masszát jól összekeverjük és egy közepes tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A krémhez a tejet a liszttel, a cukorral és a kávéval megfőzzük. Ha kihűlt, még forrón hozzáadjuk a margarint és a tojássárgákat. A kapott krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Tetejére mazsolát szórunk és csokit reszelünk.
[box style=”info”]Én a családnak másfélszeres adagot szoktam csinálni, mert gyorsan fogy! :)[/box]

