Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Káposztasaláták

Saláta receptek

Erdélyi káposztasaláta/muzsdéjos káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Muzsdéjhoz: zúzott fokhagyma olaj kevés szódavíz kevés őrölt pirospaprika Továbbá: 0,5 fej káposzta 1 nagyobb sárgarépa 1 nagyobb lila-, vagy vöröshagyma kevés só csombor (borsikafű) kevés olaj (olíva) Elkészítése: A muzsdéjt előző nap bekeverjük. A tetszőleges mennyiségű fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk, enyhén megsózzuk, étolajjal jól elvegyítjük. Kevés szódavízzel, vagy ásványvízzel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.10.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

Muzsdéjhoz:

  • zúzott fokhagyma
  • olaj
  • kevés szódavíz
  • kevés őrölt pirospaprika

Továbbá:

  • 0,5 fej káposzta
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb lila-, vagy vöröshagyma
  • kevés só
  • csombor (borsikafű)
  • kevés olaj (olíva)


Elkészítése:

A muzsdéjt előző nap bekeverjük. A tetszőleges mennyiségű fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk, enyhén megsózzuk, étolajjal jól elvegyítjük. Kevés szódavízzel, vagy ásványvízzel ízlés szerint hígítjuk, csipetnyi őrölt paprikával megszórjuk. Egész éjszaka hűtőben érleljük.

A salátához a répát lereszeljük, a káposztát legyaluljuk, vagy szálasra vágjuk. Külön-külön mindkettőt enyhén megsózzuk. Ezt is éjszakára a hűtőben pihentetjük. Ha nem lila, hanem vöröshagymát használunk salátánkhoz, azt is sózzuk meg felkarikázás után, és tegyük azt is a hűtőbe.

Másnap összevegyítjük a hozzávalókat a muzsdéjjal, kevés friss, vagy szárított borsikafűvel. Elkeverhetjük salátánkat 1 pohár (200 g.) tejföllel, vagy joghurttal is, ízlés szerint. Sült, grillezett húsok mellé (mics, mititej, saslik), vagy csak önmagában ajánlható fogyasztásra.

[box style=”info”]A muzsdéj fokhagymás szószt, öntetet jelent. Erdély egyik közismert ízesítő anyaga. Használják sültekhez, salátákhoz. Van, amikor tejföllel, joghurttal is vegyítik fokhagymás mártásként.

Készíthető fehér, és lila káposzta keverékéből is, amivel színesebb lesz salátánk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is