Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg növendék marha 10 dkg füstölt szalonna 2 fej hagyma 1 nagyobb paradicsom 1 ek őrölt pirospaprika 3-4 babérlevél 3 gerezd fokhagyma 0,5 citrom leve, esetleg reszelt héja 1 ek mustár 4 -5 ek tejföl 2 dl száraz fehérbor só őrölt bors Elkészítése: A húst tokányszerű csíkokra, a szalonnát vékonyabbakra vágjuk. A szalonnát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.10.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg növendék marha
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 3-4 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 citrom leve, esetleg reszelt héja
  • 1 ek mustár
  • 4 -5 ek tejföl
  • 2 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors


Elkészítése:

A húst tokányszerű csíkokra, a szalonnát vékonyabbakra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kivesszük a bográcsból. A forró zsírban enyhén megpörköljük a felcsíkozott húst, majd az apróra vágott, kicsit megsózott hagymát elterítjük a húson.

Az apróra vágott fokhagymát, a nagyon felaprózott paradicsomot, kevés sót, őrölt borsot, őrölt pirospaprikát tesszük a bográcsba ezek után, valamint 2 dl bort. Jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el egészen.

Időnként megforgatjuk, vigyázva, hogy ne égjen le, majd mikor felgyöngyözött, néhány babérlevelet is teszünk az edénybe. Időnként megforgatjuk az edényt, majd később meg is keverjük.

Mikor a lé elfő, pótoljuk. Kevés mustárt és citromlevet adunk hozzá. Fél citrom héját is belereszeljük. Amikor majdnem készre főtt, elkeverjük a főzőlével csomómentesre eldolgozott tejföllel, és újra felforraljuk.

A megadott mennyiségeknél lényegesen többől készült, de ez a kisebb adag vetrece elkészülhet fazékban is.

[box style=”info”]Tokány jellegű erdélyi étel a savanyú vetrece. Többféle körettel, de köret nélkül is fogyasztják. Legismertebb köretei a puliszka, a tarhonya, a galuska, de főtt tésztával is asztalra teszik.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is