Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Zöldségleves hamis májgaluskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 nagy szál sárgarépa 2 kisebb szál petrezselyem 1 kisebb, zsenge karalábé 3 nagy szem krumpli 1 kis fej vöröshagyma 3 ek olaj 1 csapott ek liszt 1 púpos tk őrölt pirospaprika 1 csapott kk só 1 késhegynyi őrölt bors 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 1,7 liter víz Galuskához: 1 kis doboz […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.10.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagy szál sárgarépa
  • 2 kisebb szál petrezselyem
  • 1 kisebb, zsenge karalábé
  • 3 nagy szem krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 csapott ek liszt
  • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
  • 1 csapott kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1,7 liter víz

Galuskához:

  • 1 kis doboz májkrém
  • 1 nagyobb tojás
  • 2 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 jó púpos ek liszt
  • 1 kis csokor friss petrezselyem levél


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karalábét, a krumplit és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk.

A vöröshagymát kevés olajon egy közepes fazékban üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a répát, a karalábét, a zöldséget. Megszórjuk liszttel, őrölt pirospaprikával, és jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel, és ízesítjük a fűszerekkel.

A galuskához a májkrémet a tojással simára keverjük, majd meghintjük egy kevés sóval, borssal, egy jó evőkanál liszttel, és beleszórjuk az apróra vágott friss petrezselyem levelet. Nokedli sűrűségű tésztává keverjük.

Ha a zöldségek már majdnem puhák, a leveshez adjuk a krumplit. Ha utóbbival is felfőtt, akkor beleszaggatjuk a galuskát.

Ha már a krumpli és a galuska is puha, elzárjuk. Melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Májgombóclevest szoktam készíteni, de ezt a hamis változatot most próbáltam ki először. Párom Anyukája főzte, mikor legutóbb meglátogattuk. Annyi különbséggel, hogy több liszt került bele és egy kevés sütőpor, hogy lazább legyen a májas. Én igazából inkább olyan galuskaszerűre alakítottam sütőpor nélkül. Finom, és roppant egyszerű. Azt hiszem bekerült a családi gyűjteménybe.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is